-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8733 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

چرا استفاده از طلا در نماز براي مرد حرام است و براي زن اشكالي ندارد؟

حكمت و فلسفه واقعي احكام و از جمله حرمت استفاده از طلا براي مردان براي ما كاملاً مشخص نيست.

در اين مورد رواياتي وارد شده كه از آنها استفاده ميشود استعمال طلا براي مردان جائز نيست، ولي براي زنان اشكالي ندارد. در اين مورد چند روايت نقل ميكنيم:

امام صادق(ع) فرمود: پيامبر(ص) به علي(ع) فرمود: لا تختّم بالذهب فإنّه زينتك في الآخرة؛(1) انگشتر طلا به دست نكن، چون زينت تو در آخرت خواهد بود.

در اين باب مرحوم صاحب وسائل الشيعه حدود يازده روايت آورده است. لذا فقهاي عظام به استناد اين روايات فرمودهاند: پوشيدن و انگشتر به دست كردن طلا بر مردان جائز نيست، ولي بر زنان براي زينت اشكالي ندارد.

گذشته از روايات مذكور، شايد علّت تحريم براي مردان و جائز بودن آن براي زنان آن است كه اصولاً طلا براي زينت كردن استفاده ميشود و طبيعت مرد و زن تفاوت دارد. طبيعت و غريزه زن به سوي زيبايي و زينت گرايش يافته و اصولاً زيباتر هم آفريده شده، پس براي او مجاز شده در عين كه زيبايي و زينت زن، باعث برقراري روابط گرم و صميمانه خانواده و گرايش مردان به سوي تشكيل خانواده و برقرار بودن نوع و نسل بشر ميشود، امّا گرايش مردان به زينت، در عين حال كه در آنها روحيه زنانه به وجود ميآورد و از ماهيت و طبيعت خود دور ميكند، آنها را از مسئوليت در امور اساسي زندگي دور ميكند و به سوي تجملات و مظاهر دنيا و چه بسا دوري از پروردگار سوق ميدهد.

پي نوشتها:

1. وسائل الشيعه، ج 4، ص 412، باب 30 از ابواب لباس مصلي.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.